ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Интервю на Тъкър Карлсън с Джефри Сакс, част 1 – Разширяването на НАТО на изток е катастрофа, Украйна го доказа (30 август 2024)

Днес в условията на криза на Запада и отчетлив спад на международното доверие към САЩ (особено видим с войната в Украйна от 2022 г. и нападението на Израел над Палестина) се увеличават критиките към световния капиталистически модел, който беше наложен след разрушаването на социализма преди 35 години. Кризата създава противоречия, които водят до разнобой и в елита на САЩ. Настоящото интервю на журналиста Тъкър Карлсън с професор Джефри Сакс ярко демонстрира това.

Икономистът Сакс е име, което се възприема за емблема на сегашния капитализъм в Източна Европа и Русия. Като съветник през 90-те години на редица десни правителства, включително на тези в Русия, Полша и България (по време на президента Петър Стоянов), Джефри Сакс и екипът му агитират и провеждат шокова терапия, приватизация и оттегляне на държавата от социалната сфера. В продължение на този курс, който облагодетелства САЩ и водещите сили в ЕС, през 2021 г. Сакс изразява мнение, че за България е добре да влезе в еврозоната и да прилага Европейския зелен пакт (нанасящ съкрушителен удар върху родната ни енергетика). Тогава какво можем да научим от това интервю?

Разговорът между Сакс и Карлсън разкрива тревога, че САЩ губят своето господстващо икономическо и военно положение в света. Сакс отговаря на въпроси като: кой кого и защо нападна в Украйна и как ЦРУ и правителството открито предизвикват конфликти навън, докато поддържат все по-голяма цензура и контрол вътре в САЩ. Свободата на словото в Америка се превръща в мъртво понятие.

Преводът е осъществен от Движение „23 септември“. Можете да ги подкрепите тук: https://septemvri23.com/%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×